Bakterier fundet af Yakult

– Nye arter & nye funktioner –

I verden er vi en stor bakterie-"indsamler"

Ligesom forsker Dr. Shirota gjorde tror vi også på, at vores mission er at finde bakterier med interessante egenskaber og nye muligheder, der kan bidrage til mennesker i fremtiden.

Der er bakterier overalt omkring os, dog er det svært at indsamle dem. Mikrober er kræsne og mange af dem er ikke glade for at leve i et reagensglas. Dog er der med flere års forskning, fundet måder hvorpå dette er muliggjort. Arbejdet kræver en masse tålmodighed og engagement, ligesom Dr. Shirota havde i sin søgen efter Lactobacillus casei Shirota.

Vi leder efter nye muligheder med bakterier

Yakults mikrobiologiske institut specialiserer sig i “jagt” på mikroorganismer. Disse mikrober er blevet undersøgt fra top til tå for at finde frem til fysiologiske egenskaber, der ikke er blevet afklaret endnu. Derudover udgør de også grundlaget for Yakults forskning på næste generations probiotika og produktudvikling.

Liste af bakterier - nye arter og funktioner Yakult har fundet

Indtil i dag har Yakult fundet 27 mikrober (nye arter eller nye funktionaliteter).

Her vil vi gerne introducere dig til fire af dem.

L. capillatus

(Taiwanesisk “Stinky tofu”)

L. kisonensis

 (Japanske pickles “Sunki”)

B. mongoliense

(Mongolsk alkoholdrik lavet på hestemælk)

R. zopfii

(Renseanlæg til spildevand)

Næringsværdi 100 ml Flaske (65 ml)
Energi (kcal/kJ)
66 kcal / 280 kJ
43 kcal/ 182 kJ
Fedt (g)
0
0
--- heraf mættede fedt (g)
0
0
Kulhydrat (g)
15
10
--- heraf sukkerarter (g)
14
8.8
Protein (g)
1.3
0.8
Salt (g)
0.04
0.03