Dr. Shirotas store vision med den lille flaske

– Yakult … en flaske hver dag – for alle  

Dr. Shirotas idé

”Jeg vil have folk til at drikke Yakult hver dag. En lille portion er tilstrækkelig. Men drik det gerne hver dag. Med denne lille flaske kan alle -børn til ældre –  drikke det hver dag, selvom de ikke engang har appetit.

I begyndelsen blev Yakult solgt som 720ml flasker. Men brugen af små flasker er udvidet gradvist, for at opfylde forskeren Dr. Shirota’s ønske.

Selvom der har været lidt ændringer i flaskedesignet i vores lange historie, har dette “lille flaske princip” aldrig ændret sig. 

Flaske design historie​

1930-40erne

Dengang var flaskedesignet forskellig fra region til region, fordi Yakult blev produceret af lokale uafhængige fabrikker. De fleste af flaskerne var på omkring 25ml – 80ml i 1940erne.

1955 - 1967

Da Yakult var blevet meget populær, introducerede man endelig den unikke flaske i 1955. De fleste japanere kunne ikke alfabetet dengang, men Dr. Shirota satte navnet på flasken med alfabetet, da han allerede havde den globale vision.

1968

Da Yakult blev distribueret af normale husmødre kaldet “Yakult Lady”, var vægten af glasflaskerne en stor byrde for dem. Yakult introducerede derfor plastikflasken længe før andre drikkevareproducenter.

Flasken blev udviklet med henblik på nem forståelse for børn og ældre baseret på mottoet: Yakult hverdag, for alle.

2019 - Yakult i Danmark

… i 2019 kom vi endelig på det danske marked.

Flaskedesignet er det samme, som vi har haft siden 1968 – simpelt men ultimativt design.

En anden vision - vandrensning med Yakult flaske filter

Kvaliteten af vand spille en vigtig rolle i fermenteringen, vi har derfor tænkt på kvaliteten af vandet lige siden begyndelsen.

Desuden er vand ikke kun for mennesker, men også for alle skabninger på jorden.

Forskere har designet et specielt system, hvor man bruger Yakult flasker til at rense vandet. Historien begyndte i 1970erne…

Næringsværdi 100 ml Flaske (65 ml)
Energi (kcal/kJ)
66 kcal / 280 kJ
43 kcal/ 182 kJ
Fedt (g)
0
0
--- heraf mættede fedt (g)
0
0
Kulhydrat (g)
15
10
--- heraf sukkerarter (g)
14
8.8
Protein (g)
1.3
0.8
Salt (g)
0.04
0.03