Vores historie

- Uforandret vision og passion for mikrobiologi og forskning

1930
1930

Dr. Shirota opdagede lactobachilus-stammen L. casei Shirota (LcS).

Den japanske forsker Dr. Shirota læste medicin ved Kyoto Universitet. Den gang hørte mikrobiologisk forskning under landbrugsfakultetet. Men Dr. Shirota forskede i området som medicinstuderende, fordi han så et fremtidigt potentiale for medicinsk brug af mikrobiologi.

I sin forskning samlede han mere end 300 arter af mælkesyrebakterier, og i 1935 lykkedes det ham at identificere en mælkesyrebakterie der kunne nå tarmene i live.

1935
1935

Yakult, den første drik i verden udviklet til at bære “bakterier”

Dr. Shirotas unikke ide var at udvikle den smagsfyldte Yakult drik til at levere L. casei Shirota bakterien.

Han fyldte Yakult på små glasflasker så alle mennesker, unge som gamle, kan nyde Yakult hver dag.

1955
1955

Grundlægning af Yakult Central Institute

For at udvide forskningen i bakterier, besluttede Dr. Shirota sig for at etablere Yakult Central Institute i Japan. Instituttet har omkring 300 ansatte og står bag mange nye opdagelser inden for mikrobiologi, og Yakult Central Institute er anerkendt verden over som det førende institut inden for mikrobiologisk forskning.

1967
1967

Fra drik til farmakologi

Yakult startede sin farmaceutiske virksomhed, da vi begyndte at producere og sælge enzymer og lignende produkter til brug i fødevarer og lægemidler. Vi har fået stor anerkendelse, både i Japan og resten af verden, for vores præstationer indenfor  forskellige for tarmkræft.

1977
1977

Udvikling af kosmetik baseret på bakterievidenskab

Dr. Shirota vendte sin opmærksomhed mod mælkesyrebakteriers evne til at beskytte huden. Yakult har udviklet en række fugtighedscremer baseret på mange års forskning i probiotika og dermatologi. Vi producerer vores kosmetikprodukter i vores fabrik i Japan.

2005
2005

Yakult European Research Center i Belgien

Vores passion for den menneskelige mikrobe fik os til at grundlægge et institut i Europa. Japan og Europa har forskellige madkulturer og livsstile, og for at undersøge, hvordan disse faktorer har indflydelse på mikroberne i vores tarme, etablerede vi Yakult European Research Center i Gent, Belgien. 

2007
2007

Automatiseret tarmflora analysesystem

Vi brugte vores indgående kendskab til mikrobiomer og udviklede YIF-SCAN®, et system der hurtigt og præcist kan analysere bakterier. Hos Yakult Central Institute har vi lavet en række opdagelser, herunder nye typer af bakterie og tidligere ukendte egenskaber hos bakterier.

2017
2017

L. casei Shirota har været i rummet

Formålet er enkelt: Vi vil vide hvordan bakterier, både enkeltvis men også i astronauters tarmsystem, vil reagere i rummet, hvor stråling og tyngdekraft er helt anderledes end på jorden. Siden 2014 har vi samarbejdet med Japans rumforskningsorganisation JAXA for at få disse indsigter. Vores bakterier har derfor været i rummet.

Når du bruger vores hjemmeside, vil der blive placeret cookies til analyseformål og cookies som skaber en mere værdifuld oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du klikker på accepter, placeres en anden cookie, der gør det muligt at tilpasse indhold og reklame til dine præferencer på denne og andre hjemmesider.
Accepter Læs en mere detaljeret beskrivelse af, hvilke type cookies vi bruger, og hvordan du tilpasser cookieindstillingerne yderligere i vores cookieerklæring.