Yakults vandrensningsprojekt

 – Rens vandet med Yakults flasker –

Yakults vandrensingsprojekt

- Rens vandet med Yakults flasker -

Vi har tænkt over vandet siden begyndelsen.

Vandkvalitet spiller en stor rolle i fermenteringen af vores bakterier. Derfor har vi tænkt over vandet siden begyndelsen. Derudover er vand ikke kun til for mennesker, men også for alle skabninger på Jorden. Under firmaets slogan “人も地球も健康に – Ren natur og sunde mennesker”, etablerede Yakult et datter firma “A&G (Aqua & Globe)”, der er specialiseret inden for vandrensningsprojektet.

Fundet af en forsker: Yakults flasker kan bruges til at rense vandet.

Vores unikke flaskeform optimerer effektiviteten af vandrensende bakterier.

Vand i floder og søer har evnen til at rense sig selv. Mikroorganismer i vandet er del af denne proces. Disse mikroorganismer renser vandet ved at indtage og nedbryde de stoffer, der forurener vandet.

En forskningsgruppe fra Kyoto University (Professor Iwai) opdagede, at Yakults flasker kan hjælpe og forstærke effektiviteten af vandrensende mikroorganismer. Et ”Yakult vandrensningsfilter” laves ved at bunden skæres af en masse Yakult flasker, hvorefter de placeres i et slags bur som vandet kan løbe igennem (se nedenstående illustration). Flaskerne bidrager på følgende måde:

1.  Bakterier avler på overfladen af flaskerne.

 • Der er en usynlig hårdhed på overfladen af Yakult flasken, hvor mikroorganismer avler bedre.

2.  Den unikke form laver en tilfældig vandstrøm. 

 • Den tilfældige og langsomme strømning
  af vand forstærker mangfoldigheden af mikroorganismer. 

3. Den unikke form fanger det organiske stof i vandet.

 • Forurenende organiske stoffer vil blive optaget og opløst af mikroorganismer, der lever på overfladen af Yakult flasken.

“Yakult filtre” – bunden er her skåret af, af tomme Yakult flasker.

Hvordan Yakult A&G vandrensningssystemet virker

Systemet er meget simpelt. Vandfiltreringen er adskilt i 10 forskellige rum. I de første 3 rum bliver storskraldet filtreret fra. Yakult filtre bliver presset ned i de følgende 4 rum, og her optager mikroorganismerne det organiske stof. Hvis det er nødvendigt, bliver der i de sidste 3 rum tilføjet desinfektionsmiddel.

Den største fordel ved dette system er, at vi kan reducere vedligeholdelsen og rengøringen af selve vandrensningssystemet. Sammenlignet med andre vandrensningssystemer er de løbende udgifter lave, fordi bakterierne spiller en stor rolle i rensningen.

  Hvor er systemerne installeret

  Det er bevist at brugen af Yakult beholdere i Yakult A&G vandrensningssystemet er brugbart for avanceret rensning af spildevand fra fabrikker og indenlandsk spildevand i Japan og udenlandske lande som Indonesien, Vietnam og Brasilien. Der er flere projekter på vej i forskellige regioner. Formålet er at rense forurenede floder og damme ved brug af dette system, og der har allerede været positive resultater.

  Vi forsyner Yakult beholdere til vandrensningsvirksomheder med fokus på floder og damme, der er implementeret af den nationale regering og kommuner i Japan.

  Yakult fabrik (Hyogo, Japan)

  Yakult fabrik (Saga, Japan)

  Yakult fabrik (Indonesien)

  Inokashira-Park (Tokyo, Japan)

  Næringsværdi 100 ml Flaske (65 ml)
  Energi (kcal/kJ)
  66 kcal / 280 kJ
  43 kcal/ 182 kJ
  Fedt (g)
  0
  0
  --- heraf mættede fedt (g)
  0
  0
  Kulhydrat (g)
  15
  10
  --- heraf sukkerarter (g)
  14
  8.8
  Protein (g)
  1.3
  0.8
  Salt (g)
  0.04
  0.03